Din Sosyolojisi Elkitabı
Liste Fiyatı :
21,00
İndirimli Fiyat :
14,70
Kazancınız :
6,30
9789757819905
434190
https://www.kitapberlin.com/din-sosyolojisi-elkitabi
Din Sosyolojisi Elkitabı
14.70
Din çağdaş sosyal hayatın anlaşılmasında incelenmesi gereken temel realitelerden biridir. Elinizdeki editasyon metin din denilen realiteyi farklı boyutlarıylaele alan yirmi sekiz makaleden oluşuyor.
Editör Michele Dillon bu yirmisekiz makaleyi beş ana kısma ayırarak tasnif ediyor: Sosyolojik Bilgi Alanı Olarak Din; Din ve Sosyal Değişme; Din ve Hayatın Seyri; Din ve Sosyal Kimlik; Din, Politik Davranış ve Kamu Kültürü; Din ve Sosyo ekonomik Eşitsizlik. Metnin odaklandığı zaman ve konu çağdaş toplum ve çağdaş toplumda din.
Metin ayrıca dine belli başlı temel sosyoljik yaklaşımlar, modernite, sekülerleşme, politika, feminizm, spiritüalite ve ,nanca dayalı cemaat eylemi gibi çağdaş akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgisini çekebilecek konuları da içeriyor. Bu metinde makalesi bulunan akademisyenlerin çoğuna göre modern dönemde çok revaç bulan dine ilişkin sekülerleşme tezi artık savunulamaz; çünkü sosyolojik din incelemeleri dinin günümüz toplumlarında da realite, bir gerçeklik ve belirleyici fenomen olarak varlığını koruduğunu gösteriyor. Aydınlanma Projesinin "optimist" savunucuları, dinin insanın korkularından olduğundan nerdeyse emindiler; onlara göre modernleşme sekülerleşme demekti ve bir gün insanlığın artık dine ihtiyacı kalmayacaktı ve din ortadan kalkacaktı.
Elinizdeki bu kitap bu Aydınlanma ütopyasının çöktüğünü gösteren metinleri içeriyor. Türkiye'de dine gelince; kabaca yetmiş yıllık "Seküler Cumhuriyet" rüyası Türkiye'de artık savunulamaz görünüyor; radikal cumhuriyetçilerin ütopyalarının aksine din Türkiye'de hala etkili ve çok etkili.
Elinizdeki kitap okurun Türkiye'de dinle ilgili sorunlarınada ışık tutacak; Paradigma Yayıncılık Din Sosyolojisinin Elkitabı'nı bu umutla yayınladı
- Açıklama
- Din çağdaş sosyal hayatın anlaşılmasında incelenmesi gereken temel realitelerden biridir. Elinizdeki editasyon metin din denilen realiteyi farklı boyutlarıylaele alan yirmi sekiz makaleden oluşuyor. Editör Michele Dillon bu yirmisekiz makaleyi beş ana kısma ayırarak tasnif ediyor: Sosyolojik Bilgi Alanı Olarak Din; Din ve Sosyal Değişme; Din ve Hayatın Seyri; Din ve Sosyal Kimlik; Din, Politik Davranış ve Kamu Kültürü; Din ve Sosyo ekonomik Eşitsizlik. Metnin odaklandığı zaman ve konu çağdaş toplum ve çağdaş toplumda din. Metin ayrıca dine belli başlı temel sosyoljik yaklaşımlar, modernite, sekülerleşme, politika, feminizm, spiritüalite ve ,nanca dayalı cemaat eylemi gibi çağdaş akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgisini çekebilecek konuları da içeriyor. Bu metinde makalesi bulunan akademisyenlerin çoğuna göre modern dönemde çok revaç bulan dine ilişkin sekülerleşme tezi artık savunulamaz; çünkü sosyolojik din incelemeleri dinin günümüz toplumlarında da realite, bir gerçeklik ve belirleyici fenomen olarak varlığını koruduğunu gösteriyor. Aydınlanma Projesinin "optimist" savunucuları, dinin insanın korkularından olduğundan nerdeyse emindiler; onlara göre modernleşme sekülerleşme demekti ve bir gün insanlığın artık dine ihtiyacı kalmayacaktı ve din ortadan kalkacaktı. Elinizdeki bu kitap bu Aydınlanma ütopyasının çöktüğünü gösteren metinleri içeriyor. Türkiye'de dine gelince; kabaca yetmiş yıllık "Seküler Cumhuriyet" rüyası Türkiye'de artık savunulamaz görünüyor; radikal cumhuriyetçilerin ütopyalarının aksine din Türkiye'de hala etkili ve çok etkili. Elinizdeki kitap okurun Türkiye'de dinle ilgili sorunlarınada ışık tutacak; Paradigma Yayıncılık Din Sosyolojisinin Elkitabı'nı bu umutla yayınladıStok Kodu:9789757819905Boyut:160-245-0Sayfa Sayısı:704Basım Yeri:İstanbulBaskı:1Basım Tarihi:2014-10-01Çeviren:Hüsamettin ArslanKapak Türü:KartonKağıt Türü:2.HamurDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.