Sepetim (0) Toplam: 0,00
%30
Edebiyatımı Geri İstiyorum Demirtaş Ceyhun

Edebiyatımı Geri İstiyorum; (Postmodernizm Amerikan İmparatorluğu'nun Yeni İdeolojisidir Çünkü)(Postmodernizm Amerikan İmparatorluğu'nun Yeni İdeolojisidir Çünkü)

Liste Fiyatı : 7,63
İndirimli Fiyat : 5,34
Kazancınız : 2,29
9789757960171
505494
Edebiyatımı Geri İstiyorum; (Postmodernizm Amerikan İmparatorluğu'nun Yeni İdeolojisidir Çünkü)
Edebiyatımı Geri İstiyorum; (Postmodernizm Amerikan İmparatorluğu'nun Yeni İdeolojisidir Çünkü) (Postmodernizm Amerikan İmparatorluğu'nun Yeni İdeolojisidir Çünkü)
5.34
Eski Yunan kültür ve uygarlığının temelinde Homeros'un, çağdaş Fransız kültürünün temelinde Montaigne'nin, Molière'in İngiliz kültürünün temelinde Shakespeare'in yattığını yadsıyabilmek elbette olanaksızdır. Osmanlı İmparatorluğu'nun kültürel temelini de, Divan edebiyatının oluşturduğundan kuşku duyulmasa gerektir galiba. Cumhuriyet de, çağdaş edebiyatımızın eseridir. 1950'de DP milletvekili seçilen Halide Edip Adıvar, 14 Mayıs 1950 seçimleriyle ezan Arapçalaştırılır, eğitim dinselleştirilirken, kültürümüzün de Avrupa'dan koparılarak Amerikalılaştırılmasını sağlayan 1886 Bern Telif Hakları Sözleşmesi'nin imzalanmasını, gerçekten salt yazarlarımızın haklarının korunması amacıyla mı sağlamıştır? Sokağa çıkma yasaklarıyla aydınlarımızın topluca tutuklanıp kışlalara doldurulduğu, kitap okudukları için insanların cezalandırıldığı, toplanan onbinlerce kitabın kağıt hamuru yapıldığı 12 Mart ve 12 Eylül'de özellikle edebiyatın hedef seçilerek holdinglere, bankalara, basın kuruluşlarına dergi çıkarttırılması, yayınevi kurdurtulması, ödül verdirtilmesi gerçekten bir rastlantı mıdır acaba? Demirtaş Ceyhun'un bu sorulara yanıtlar aradığı bu kitabının da düşünce dünyamızda yankılar uyandıracağından eminiz.
  • Açıklama
    • Eski Yunan kültür ve uygarlığının temelinde Homeros'un, çağdaş Fransız kültürünün temelinde Montaigne'nin, Molière'in İngiliz kültürünün temelinde Shakespeare'in yattığını yadsıyabilmek elbette olanaksızdır. Osmanlı İmparatorluğu'nun kültürel temelini de, Divan edebiyatının oluşturduğundan kuşku duyulmasa gerektir galiba. Cumhuriyet de, çağdaş edebiyatımızın eseridir. 1950'de DP milletvekili seçilen Halide Edip Adıvar, 14 Mayıs 1950 seçimleriyle ezan Arapçalaştırılır, eğitim dinselleştirilirken, kültürümüzün de Avrupa'dan koparılarak Amerikalılaştırılmasını sağlayan 1886 Bern Telif Hakları Sözleşmesi'nin imzalanmasını, gerçekten salt yazarlarımızın haklarının korunması amacıyla mı sağlamıştır? Sokağa çıkma yasaklarıyla aydınlarımızın topluca tutuklanıp kışlalara doldurulduğu, kitap okudukları için insanların cezalandırıldığı, toplanan onbinlerce kitabın kağıt hamuru yapıldığı 12 Mart ve 12 Eylül'de özellikle edebiyatın hedef seçilerek holdinglere, bankalara, basın kuruluşlarına dergi çıkarttırılması, yayınevi kurdurtulması, ödül verdirtilmesi gerçekten bir rastlantı mıdır acaba? Demirtaş Ceyhun'un bu sorulara yanıtlar aradığı bu kitabının da düşünce dünyamızda yankılar uyandıracağından eminiz.
      Stok Kodu
      :
      9789757960171
      Boyut
      :
      140-200-0
      Sayfa Sayısı
      :
      287
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2005-01-01
      Kapak Türü
      :
      Karton
      Kağıt Türü
      :
      2.Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat