Ekmek Yoksa Abur Cubur Yesinler Kapitalizm Açlığı ve Obeziteyi Nasıl Yarattı
Liste Fiyatı :
44,10
İndirimli Fiyat :
30,87
Kazancınız :
13,23
9789756056820
459419
![Ekmek Yoksa Abur Cubur Yesinler Kapitalizm Açlığı ve Obeziteyi Nasıl Yarattı](https://cdn1.dokuzsoft.com/u/kitapberlin/img/b/e/k/ekmek-yoksa-abur-cubur-yesinler-kapitalizm-acligi-ve-obeziteyi-nasil-yaratti4c507e85233a8723e17e806cde4ae41b.jpg)
https://www.kitapberlin.com/ekmek-yoksa-abur-cubur-yesinler-kapitalizm-acligi-ve-obeziteyi-nasil-yaratti
Ekmek Yoksa Abur Cubur Yesinler Kapitalizm Açlığı ve Obeziteyi Nasıl Yarattı
30.87
Fransız Devrimi'nden bir süre önce, Kraliçe Marie Antoinette, halkın yiyecek ekmeği olmadığı söylendiğinde şöyle demişti: Ekmek yoksa pasta yesinler. Bugün, Marie Antoinette'in yerini dev gıda şirketleri ve onların etkisi altındaki devletler almış bulunuyor.
Dünya nüfusunun dörtte biri fazla kilolarıyla savaşırken diğer dörtte biri açlıkla boğuşuyor. Yani dünya nüfusun yarısı kötü besleniyor. Kötü beslenmenin ötesinde zehirleniyor. Sofraları şeker, soya, katkı maddesi ve tarım ilacı kalıntılarıyla dolu, GDO'lu yiyecekler dolduruyor. Reklamlarla manipüle edilen insanlar, özellikle de çocuklar, fast-food bağımlısı oluyor. Obezite salgını büyüyor, kanser oranı artıyor. Küçük çiftlikler ortadan kalktıkça dev tarım arazileri ve vahim durumdaki besi çiftlikleri yayılıyor. Ormansızlaşma, çevre kirliliği, toprak verimsizliği, zehirlilik artarken tür çeşitliliği azalıyor ve doğaya geri dönüşü olmayan hasarlar veriliyor. Doğanın bir parçası olan bedenimizin ekolojik dengesi bozuluyor. Küresel gıda krizi her yönüyle alarm verirken şirketler kârlarını artırmaya devam ediyor.
İşte bu yüzden, dev gıda şirketlerinin ve devletlerin yarattıkları bu küresel gıda krizine karşı kayıtsızlığı en iyi bu cümle özetliyor:Ekmek yoksa abur cubur yesinler.
- Açıklama
- Fransız Devrimi'nden bir süre önce, Kraliçe Marie Antoinette, halkın yiyecek ekmeği olmadığı söylendiğinde şöyle demişti: Ekmek yoksa pasta yesinler. Bugün, Marie Antoinette'in yerini dev gıda şirketleri ve onların etkisi altındaki devletler almış bulunuyor. Dünya nüfusunun dörtte biri fazla kilolarıyla savaşırken diğer dörtte biri açlıkla boğuşuyor. Yani dünya nüfusun yarısı kötü besleniyor. Kötü beslenmenin ötesinde zehirleniyor. Sofraları şeker, soya, katkı maddesi ve tarım ilacı kalıntılarıyla dolu, GDO'lu yiyecekler dolduruyor. Reklamlarla manipüle edilen insanlar, özellikle de çocuklar, fast-food bağımlısı oluyor. Obezite salgını büyüyor, kanser oranı artıyor. Küçük çiftlikler ortadan kalktıkça dev tarım arazileri ve vahim durumdaki besi çiftlikleri yayılıyor. Ormansızlaşma, çevre kirliliği, toprak verimsizliği, zehirlilik artarken tür çeşitliliği azalıyor ve doğaya geri dönüşü olmayan hasarlar veriliyor. Doğanın bir parçası olan bedenimizin ekolojik dengesi bozuluyor. Küresel gıda krizi her yönüyle alarm verirken şirketler kârlarını artırmaya devam ediyor. İşte bu yüzden, dev gıda şirketlerinin ve devletlerin yarattıkları bu küresel gıda krizine karşı kayıtsızlığı en iyi bu cümle özetliyor:Ekmek yoksa abur cubur yesinler.Stok Kodu:9789756056820Baskı:1Basım Tarihi:2016-01Çeviren:Ramazan GüngörKağıt Türü:2.Hamur
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.