Etiğe Giriş
Liste Fiyatı :
15,12
İndirimli Fiyat :
10,58
Kazancınız :
4,54
9789755391946
363454
https://www.kitapberlin.com/etige-giris
Etiğe Giriş
10.58
İnsanlığın toplumsallaşma süreci içinde, bu sürecin hem kurucu bir öğesi hem de sonucu olan eylem, davranış, tutum ve düşünceler; tarihsel dönemlerin ve sosyo-kültürel coğrafyaların farklılığına rağmen, genel geçer ahlak değerlerine, norm veilkelere işaret eder. İktisadın ve teknolojinin her şeyi belirlediği, tek yönlü olarak salt kazancı arttırmak üzererasyonelize edilmeye endekslenen günümüz dünyasında, yarar hesapçılığının yıkıcı etki vesonuçlarını yansıtan eleştirel bir aynaya ve özgürlük, eşitlik, adalet, hoşgörü gibi niteliksel değerlerin de olduğunu anımasamaya ihtiyacınmız var. İşte bir bilim, bir felsefi disiya ya da öğretiler toplamı olarak anlaşılabilecek olan etik bize, evrensel ölçekte geçerli olduğu düşünülen ahlaki değerlerin,ilke ve normların var olduğunu söylemekte,bunlarıbilgi oalrak sistematize edip isnanın önüne koyarak, buradan hareketle ahlaki eylem ve davranışların, tutum vetercihlerin türetileceği umudunu vermektedir. Elinizdeki metin,etiğin tarihinden damıtılmış ahlaklilik öğretielrini ve düşüncelerini; kronolojik bir incelemenin yapay bütünleyiceğine teslim etmeden, gerekiçerikleri gerek amaç ve hedeflerigerekse debir biyolojik doğa-varlığı ve toplumsal akıl-varlığı bütünlüğü olarak anlaşılan insanın özgürlük veiradeyikavrayışı bakımından eşsüremli bir analizdedeğerlendirmektedir. Bu analizde etik, bir bilim vefelsefi didiplin olarak öteki bilim ve felsefi disiplinlerle olan ilişkisiyle ele alınıyor veson tahlilde, böyle bir analiz, ister istemez ahlakiliğe giden yolun kılavuzuna da dönüşüyor. Bu kaçınılmaz, dönüşüm, öteki uygulamalı bilimler ile etiğin hukuk, çevre, kadın hakları gibi ahlakiliğin özellikle göz önünde bulundurulması gereken alanlara etik bir perspektif getiriyor.
Pieper'in etik incelemesi, etik metinlerine "giriş" kılavuzu olmanın da ötesine, özellikle günümüz Türkiye'sinde ahlaki bir yol gösterici işlevi taşıyor.
- Açıklama
- İnsanlığın toplumsallaşma süreci içinde, bu sürecin hem kurucu bir öğesi hem de sonucu olan eylem, davranış, tutum ve düşünceler; tarihsel dönemlerin ve sosyo-kültürel coğrafyaların farklılığına rağmen, genel geçer ahlak değerlerine, norm veilkelere işaret eder. İktisadın ve teknolojinin her şeyi belirlediği, tek yönlü olarak salt kazancı arttırmak üzererasyonelize edilmeye endekslenen günümüz dünyasında, yarar hesapçılığının yıkıcı etki vesonuçlarını yansıtan eleştirel bir aynaya ve özgürlük, eşitlik, adalet, hoşgörü gibi niteliksel değerlerin de olduğunu anımasamaya ihtiyacınmız var. İşte bir bilim, bir felsefi disiya ya da öğretiler toplamı olarak anlaşılabilecek olan etik bize, evrensel ölçekte geçerli olduğu düşünülen ahlaki değerlerin,ilke ve normların var olduğunu söylemekte,bunlarıbilgi oalrak sistematize edip isnanın önüne koyarak, buradan hareketle ahlaki eylem ve davranışların, tutum vetercihlerin türetileceği umudunu vermektedir. Elinizdeki metin,etiğin tarihinden damıtılmış ahlaklilik öğretielrini ve düşüncelerini; kronolojik bir incelemenin yapay bütünleyiceğine teslim etmeden, gerekiçerikleri gerek amaç ve hedeflerigerekse debir biyolojik doğa-varlığı ve toplumsal akıl-varlığı bütünlüğü olarak anlaşılan insanın özgürlük veiradeyikavrayışı bakımından eşsüremli bir analizdedeğerlendirmektedir. Bu analizde etik, bir bilim vefelsefi didiplin olarak öteki bilim ve felsefi disiplinlerle olan ilişkisiyle ele alınıyor veson tahlilde, böyle bir analiz, ister istemez ahlakiliğe giden yolun kılavuzuna da dönüşüyor. Bu kaçınılmaz, dönüşüm, öteki uygulamalı bilimler ile etiğin hukuk, çevre, kadın hakları gibi ahlakiliğin özellikle göz önünde bulundurulması gereken alanlara etik bir perspektif getiriyor. Pieper'in etik incelemesi, etik metinlerine "giriş" kılavuzu olmanın da ötesine, özellikle günümüz Türkiye'sinde ahlaki bir yol gösterici işlevi taşıyor.Stok Kodu:9789755391946Boyut:136-195-0Sayfa Sayısı:287Basım Yeri:İstanbulBaskı:2Basım Tarihi:2012-02-08Çeviren:Veysel Atayman-gönül SezerKapak Türü:KartonKağıt Türü:2.HamurDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.