Felsefenin Çağrısı
Liste Fiyatı :
9,30
İndirimli Fiyat :
6,51
Kazancınız :
2,79
9789753634472
374541
https://www.kitapberlin.com/felsefenin-cagrisi
Felsefenin Çağrısı
6.51
'Bir felsefe sorusu nedir?' 'Felsefede temellendirme' 'Felsefe mi, metafizik mi?' 'Bölük pörçük felsefe' ve 'Felsefe-dünü ve yarını' başlıklı beş temel yapısıyla tüm felsefenin kuruluşunu ele alan Nermi Uygur, 'felsefe nedir?' Sorusunu aydınlatıyor. Türkçenin büyük düşünüründen bir başyapıt.
Nermi Uygur'un "Tadı Damağımda" ile başladığımız "Bütün Yapıtlarına Doğru" dizisinin ikinci kitabı, yinelenen bir davet "Felsefenin Çağrısı".
"Bir felsefe sorusu nedir?",
"Felsefede temellendirme",
"Felsefe mi, Metafizik mi?",
"Bölük Pörçük Felsefe" ve
"Felsefe-Dünü ve Yarını"
Başlıklı beş bölümde temel yapısıyla tüm felsefenin kuruluşunu ele alan Nermi Uygur, "Felsefe Nedir?" sorusunu aydınlatıyor.
Türkçenin bu büyük düşünüründen bir başyapıt daha.
(Arka Kapak)
Tadımlık
Birinci Baskının Önsözü
Bu kitap felsefenin felsefesi üzerine beş denemeyi kapsıyor. Amacı bakımından: Felsefe nedir? sorusuna belli bir aydınlık getirmeye savaşıyor. Ondan, doğrudan doğruya felsefenin incelediği tektek soruları çözmekten çok, temel yapısıyla tüm felsefenin kuruluşunu konu diye almakta; dolayısıyla, tektek felsefe sorunlarının da içini daha iyi görmeyi sağlamaktadır. Şu var ki konusunu çepeçevre işlemekten uzak. Deştiği birkaç kesitle yetiniyor. Gene de, felsefeyle ilgili birçok canalıcı güçlüğe parmak basmaktan geri kaldığı ileri sürülemez. Özel bir bilme alanı olarak felsefenin bağımsız varlığını girdi-çıktısıyla gözönüne seriyor yeryer. Yöntemi: bu varlığı anlamaya, felsefeyi felsefe yapan nitelikleri, her kez ayrı bir yaklaşmayla önyargısız betimlemeye dayanıyor. Onun için, bu kitabın, gerekince, felsefeyle ilgili doğru diye bellenmiş bazı yanlış sanılara aykırı düşmekten kaçınmadığını şimdiden söyleyeyim. Ama bu umduğum gibiyse, okunmasını zorlaştırmak şöyle dursun epeyce kolaylaştırır. Öyle ki, bu kitap yalnız filozoflara değil genel okurlara da seslenmektedir.
- Açıklama
- 'Bir felsefe sorusu nedir?' 'Felsefede temellendirme' 'Felsefe mi, metafizik mi?' 'Bölük pörçük felsefe' ve 'Felsefe-dünü ve yarını' başlıklı beş temel yapısıyla tüm felsefenin kuruluşunu ele alan Nermi Uygur, 'felsefe nedir?' Sorusunu aydınlatıyor. Türkçenin büyük düşünüründen bir başyapıt. Nermi Uygur'un "Tadı Damağımda" ile başladığımız "Bütün Yapıtlarına Doğru" dizisinin ikinci kitabı, yinelenen bir davet "Felsefenin Çağrısı". "Bir felsefe sorusu nedir?", "Felsefede temellendirme", "Felsefe mi, Metafizik mi?", "Bölük Pörçük Felsefe" ve "Felsefe-Dünü ve Yarını" Başlıklı beş bölümde temel yapısıyla tüm felsefenin kuruluşunu ele alan Nermi Uygur, "Felsefe Nedir?" sorusunu aydınlatıyor. Türkçenin bu büyük düşünüründen bir başyapıt daha. (Arka Kapak) Tadımlık Birinci Baskının Önsözü Bu kitap felsefenin felsefesi üzerine beş denemeyi kapsıyor. Amacı bakımından: Felsefe nedir? sorusuna belli bir aydınlık getirmeye savaşıyor. Ondan, doğrudan doğruya felsefenin incelediği tektek soruları çözmekten çok, temel yapısıyla tüm felsefenin kuruluşunu konu diye almakta; dolayısıyla, tektek felsefe sorunlarının da içini daha iyi görmeyi sağlamaktadır. Şu var ki konusunu çepeçevre işlemekten uzak. Deştiği birkaç kesitle yetiniyor. Gene de, felsefeyle ilgili birçok canalıcı güçlüğe parmak basmaktan geri kaldığı ileri sürülemez. Özel bir bilme alanı olarak felsefenin bağımsız varlığını girdi-çıktısıyla gözönüne seriyor yeryer. Yöntemi: bu varlığı anlamaya, felsefeyi felsefe yapan nitelikleri, her kez ayrı bir yaklaşmayla önyargısız betimlemeye dayanıyor. Onun için, bu kitabın, gerekince, felsefeyle ilgili doğru diye bellenmiş bazı yanlış sanılara aykırı düşmekten kaçınmadığını şimdiden söyleyeyim. Ama bu umduğum gibiyse, okunmasını zorlaştırmak şöyle dursun epeyce kolaylaştırır. Öyle ki, bu kitap yalnız filozoflara değil genel okurlara da seslenmektedir.Stok Kodu:9789753634472Boyut:135-210-0Sayfa Sayısı:192Baskı:9Basım Tarihi:2018-02-26Kapak Türü:KartonKağıt Türü:3.HamurDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.