Kadının Konumu Nasıl Değişti? - Feodalizmden Kapitalizme
Liste Fiyatı :
12,46
İndirimli Fiyat :
8,72
Kazancınız :
3,74
9789755336244
389628
https://www.kitapberlin.com/kadinin-konumu-nasil-degisti-feodalizmden-kapitalizme
Kadının Konumu Nasıl Değişti? - Feodalizmden Kapitalizme
8.72
Egemen ideoloji, ataerki kurumunun feodalizmden kalma bir zihniyet olduğunu, modern çağın başlamasıyla kadınların özgürleştiğini iddia eder. Kadının Konumu Nasıl Değişti? bu görüşün doğruluğunu araştırıyor ve çok farklı bir sonuca ulaşıyor.
Sheila Margaret Pelizzon, Ortaçağ'da ve erken modern çağda Batı Avrupa'da kadının evlilik, aile, miras, çalışma hayatı ve kamusal alandaki konumunda meydana gelen değişimi inceleyerek toplumsal cinsiyetin feodalizmden ziyade kapitalizmin bir yapısal öğesi olduğunu saptamaktadır. Modern çağın ürettiği ataerki, kadını aile ve toplum içinde tâbi bir konuma itmiştir. Ataerki, erkeklerin kapitalist düzene desteğini sağlamış, kadını ucuz işgücüne dönüştürmüş ve sermaye birikimine destek olmuştur.
Bu çalışma feministlerin tarih dışı ataerki kavramını çürütmektedir. Kadınların evden çıkıp üretime katılmakla tâbi olma sorunlarının çözüleceği yolundaki görüşü de çökertmektedir. Kadının toplumsal konumunu incelemekte kullandığı çok yönlü tarihsel maddeci yöntem, kadın sorununa geniş bir perspektif sunmaktadır.
Kadının Konumu Nasıl Değişti? bilimsel yönüyle Ortaçağ ve erken modern Avrupa tarihçilerinin, tarihle ilgilenen sosyologların, çalışma ilişkilerini inceleyen tarihçilerin ve toplumsal cinsiyet araştırmacılarının, genel yaklaşımı ve anlatımıyla da meslekten olmayan tarih meraklılarının ilgisini çekecektir.
- Açıklama
- Egemen ideoloji, ataerki kurumunun feodalizmden kalma bir zihniyet olduğunu, modern çağın başlamasıyla kadınların özgürleştiğini iddia eder. Kadının Konumu Nasıl Değişti? bu görüşün doğruluğunu araştırıyor ve çok farklı bir sonuca ulaşıyor. Sheila Margaret Pelizzon, Ortaçağ'da ve erken modern çağda Batı Avrupa'da kadının evlilik, aile, miras, çalışma hayatı ve kamusal alandaki konumunda meydana gelen değişimi inceleyerek toplumsal cinsiyetin feodalizmden ziyade kapitalizmin bir yapısal öğesi olduğunu saptamaktadır. Modern çağın ürettiği ataerki, kadını aile ve toplum içinde tâbi bir konuma itmiştir. Ataerki, erkeklerin kapitalist düzene desteğini sağlamış, kadını ucuz işgücüne dönüştürmüş ve sermaye birikimine destek olmuştur. Bu çalışma feministlerin tarih dışı ataerki kavramını çürütmektedir. Kadınların evden çıkıp üretime katılmakla tâbi olma sorunlarının çözüleceği yolundaki görüşü de çökertmektedir. Kadının toplumsal konumunu incelemekte kullandığı çok yönlü tarihsel maddeci yöntem, kadın sorununa geniş bir perspektif sunmaktadır. Kadının Konumu Nasıl Değişti? bilimsel yönüyle Ortaçağ ve erken modern Avrupa tarihçilerinin, tarihle ilgilenen sosyologların, çalışma ilişkilerini inceleyen tarihçilerin ve toplumsal cinsiyet araştırmacılarının, genel yaklaşımı ve anlatımıyla da meslekten olmayan tarih meraklılarının ilgisini çekecektir.Stok Kodu:9789755336244Boyut:135-195-0Sayfa Sayısı:448Basım Yeri:AnkaraBaskı:2Basım Tarihi:2020-09-01Çeviren:Cem Somel;İhsan Ercan SadiKapak Türü:KartonKağıt Türü:Kitap KağıdıDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.