Kaybolan Dünyadan Nurlu Bir Sima - Yozgatlı İhsan Efendi
Liste Fiyatı :
9,30
İndirimli Fiyat :
6,51
Kazancınız :
2,79
9786050955736
523557
https://www.kitapberlin.com/kaybolan-dunyadan-nurlu-bir-sima-yozgatli-ihsan-efendi
Kaybolan Dünyadan Nurlu Bir Sima - Yozgatlı İhsan Efendi
6.51
Yozgatlı Müderris İhsan Efendi (1902-1961), eğitimini tamamladığı Kahire'de 35 yıldan fazla yaşamıştır. Bu sürede Osmanlı kültürü ve Türk edebiyatındaki yetkinliği sayesinde Türk kültürünün tanıtılması ve sevdirilmesinde önemli hizmetler ifa etmiştir. Bu arada Kahire'de çok sayıda genç insanın, aydın şahsiyetli din âlimi olarak yetişmesine vesile olmuştur. Öğrencileri aracılığıyla Türkiye'de din anlayışına ve dinî ilimlere yön vermiş; ilmî yetkinliği ve vakur şahsiyetiyle İslam dünyasının sevgi ve takdirini kazanarak 20. yüzyılın büyük âlimleri arasına girmiştir.
Burada anlatılan, kendisine "Eğer sen olmasaydın bu gurbet ellerinde ne yapardım!" diyen dostu Mehmet Akif Ersoy'un,Rahmetle anılmak, ebediyyet budur amma;Sessiz yaşadım, kim beni, nerden bilecektir?
mısralarını şahsında somutlaştırmış bir abidenin hikâyesidir. Yozgatlı İhsan Efendi, herkes tarafından tanınmak isteyen birinin değil, kendisinden bahsedilmesini sevmeyen nadir bir insanın keşfedilmesine imkân sunuyor.
Diğer yandan bu kitap, Cumhuriyet sonrası Mehmet Akif Ersoy'dan yazması istenen Kur'ân meâliyle ilgili önemli bir keşfi de içeriyor. İhsan Efendi'nin evrakı arasında bulunan ve burada bir kısmına yer verilen defter, meâl hakkında bugüne kadar süregelen tartışmalara son noktayı koyuyor.
Yazar Hakkında:
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, akademisyen, diplomat, 25-26. Dönem İstanbul milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi üyesi, İslam İşbirliği Teşkilatı 9. genel sekreteri.Lisans eğitimini Kahire Ayn Şemş Üniversitesi Fen Fakültesi'nde, yüksek lisans eğitimini El-Ezher Üniver-sitesi'nde, doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde, doktora sonrası çalışmalarını ise Exeter Üniversitesi'nde tamamladı. Avrupa ve ABD'nin önde gelen üniversitelerinde dersler verdi. Bilim tarihi, İslam ve Türk kültürü, İslam dünyası ile Batı dünyası ilişkileri üzerine Türkçe, İngilizce, Arapça pek çok kitap, makale ve araştırma kaleme aldı. Makale ve kitapları, İngilizce, Rusça, Farsça, Urduca, Fransızca, Japonca, Malayca, Korece, Boşnakça, Makedonca, Bengalce ve Arnavutçaya çevrildi. Başta 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verilen "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" olmak üzere birçok ülke devlet başkanı tarafından madalya ve nişanla taltif edilen İhsanoğlu'na, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden 21 ayrı fahri doktora unvanı verildi. 25 yıl boyunca, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)'nin genel direktörlüğünü yapan İhsanoğlu, İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu'nun kurucusudur. Ayrıca, 2001-2005 yılları arasında Uluslararası Felsefe ve Bilim Tarihi Birliği (IUHPS) başkanlığı görevini yürütmüştür. Yozgat'ın köklü bir ailesine mensup olan ve 40 yıla yakın süredir bu kitabın hazırlığını sürdüren yazar, Yozgatlı Müderris İhsan Efendi'nin oğludur.
- Açıklama
- Yozgatlı Müderris İhsan Efendi (1902-1961), eğitimini tamamladığı Kahire'de 35 yıldan fazla yaşamıştır. Bu sürede Osmanlı kültürü ve Türk edebiyatındaki yetkinliği sayesinde Türk kültürünün tanıtılması ve sevdirilmesinde önemli hizmetler ifa etmiştir. Bu arada Kahire'de çok sayıda genç insanın, aydın şahsiyetli din âlimi olarak yetişmesine vesile olmuştur. Öğrencileri aracılığıyla Türkiye'de din anlayışına ve dinî ilimlere yön vermiş; ilmî yetkinliği ve vakur şahsiyetiyle İslam dünyasının sevgi ve takdirini kazanarak 20. yüzyılın büyük âlimleri arasına girmiştir. Burada anlatılan, kendisine "Eğer sen olmasaydın bu gurbet ellerinde ne yapardım!" diyen dostu Mehmet Akif Ersoy'un,Rahmetle anılmak, ebediyyet budur amma;Sessiz yaşadım, kim beni, nerden bilecektir? mısralarını şahsında somutlaştırmış bir abidenin hikâyesidir. Yozgatlı İhsan Efendi, herkes tarafından tanınmak isteyen birinin değil, kendisinden bahsedilmesini sevmeyen nadir bir insanın keşfedilmesine imkân sunuyor. Diğer yandan bu kitap, Cumhuriyet sonrası Mehmet Akif Ersoy'dan yazması istenen Kur'ân meâliyle ilgili önemli bir keşfi de içeriyor. İhsan Efendi'nin evrakı arasında bulunan ve burada bir kısmına yer verilen defter, meâl hakkında bugüne kadar süregelen tartışmalara son noktayı koyuyor. Yazar Hakkında: Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, akademisyen, diplomat, 25-26. Dönem İstanbul milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi üyesi, İslam İşbirliği Teşkilatı 9. genel sekreteri.Lisans eğitimini Kahire Ayn Şemş Üniversitesi Fen Fakültesi'nde, yüksek lisans eğitimini El-Ezher Üniver-sitesi'nde, doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde, doktora sonrası çalışmalarını ise Exeter Üniversitesi'nde tamamladı. Avrupa ve ABD'nin önde gelen üniversitelerinde dersler verdi. Bilim tarihi, İslam ve Türk kültürü, İslam dünyası ile Batı dünyası ilişkileri üzerine Türkçe, İngilizce, Arapça pek çok kitap, makale ve araştırma kaleme aldı. Makale ve kitapları, İngilizce, Rusça, Farsça, Urduca, Fransızca, Japonca, Malayca, Korece, Boşnakça, Makedonca, Bengalce ve Arnavutçaya çevrildi. Başta 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verilen "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" olmak üzere birçok ülke devlet başkanı tarafından madalya ve nişanla taltif edilen İhsanoğlu'na, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden 21 ayrı fahri doktora unvanı verildi. 25 yıl boyunca, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)'nin genel direktörlüğünü yapan İhsanoğlu, İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu'nun kurucusudur. Ayrıca, 2001-2005 yılları arasında Uluslararası Felsefe ve Bilim Tarihi Birliği (IUHPS) başkanlığı görevini yürütmüştür. Yozgat'ın köklü bir ailesine mensup olan ve 40 yıla yakın süredir bu kitabın hazırlığını sürdüren yazar, Yozgatlı Müderris İhsan Efendi'nin oğludur.Stok Kodu:9786050955736Boyut:135-210-0Sayfa Sayısı:516Basım Yeri:İstanbulBaskı:1Basım Tarihi:2018-11-07Kapak Türü:KartonKağıt Türü:2.HamurDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.