Moğol-Batı Avrupa İlişkileri ve İslam Dünyasına Etkileri
Liste Fiyatı :
6,05
İndirimli Fiyat :
4,24
Kazancınız :
1,81
9786054944200
533956
https://www.kitapberlin.com/mogol-bati-avrupa-iliskileri-ve-islam-dunyasina-etkileri
Moğol-Batı Avrupa İlişkileri ve İslam Dünyasına Etkileri
4.24
Moğollar, çok geniş topraklar fethettikten sonra gerek İslâm dünyası, gerek Türkler, gerek Slavlar ve gerekse Memluklara karşı kendilerine müttefikler bulmak zorundaydılar ve bunu da ancak Batı Avrupa ülkelerinde bulabilirlerdi. Özellikle Cengiz-han'ın ölümünden önce İmparatorluğu dört oğlu arasında paylaştırması ve bunlardan Altın Orda'nın Müslümanlığı kabul etmesi onları buna mecbur bırakmıştı.
Doğu ülkelerine açılarak ticaret ağlarını genişletmek ve Hristiyanlığı yaymak isteyen papalık ve diğer Batı Avrupa ülkeleri için de Moğollar aradıkları müttefik olabilirlerdi.
Ne var ki, olaylar her iki tarafın da umduğu şekilde gelişmedi. Çünkü papalığın tek derdi Hristiyanlığı yaymak, Moğolların tek derdi ise müttefik adı altında Batı Avrupa ülkelerinden ve bilhassa papadan altın koparabilmekti.
Fakat onlar arasındaki diplomatik ilişkiler İslâm dünyasına olumsuz yönde etkilerde bulunmuştur.
- Açıklama
- Moğollar, çok geniş topraklar fethettikten sonra gerek İslâm dünyası, gerek Türkler, gerek Slavlar ve gerekse Memluklara karşı kendilerine müttefikler bulmak zorundaydılar ve bunu da ancak Batı Avrupa ülkelerinde bulabilirlerdi. Özellikle Cengiz-han'ın ölümünden önce İmparatorluğu dört oğlu arasında paylaştırması ve bunlardan Altın Orda'nın Müslümanlığı kabul etmesi onları buna mecbur bırakmıştı. Doğu ülkelerine açılarak ticaret ağlarını genişletmek ve Hristiyanlığı yaymak isteyen papalık ve diğer Batı Avrupa ülkeleri için de Moğollar aradıkları müttefik olabilirlerdi. Ne var ki, olaylar her iki tarafın da umduğu şekilde gelişmedi. Çünkü papalığın tek derdi Hristiyanlığı yaymak, Moğolların tek derdi ise müttefik adı altında Batı Avrupa ülkelerinden ve bilhassa papadan altın koparabilmekti. Fakat onlar arasındaki diplomatik ilişkiler İslâm dünyasına olumsuz yönde etkilerde bulunmuştur.Stok Kodu:9786054944200Boyut:0x0Baskı:1Basım Tarihi:2019-01Kağıt Türü:2.Hamur
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.