Öğrenmenin Yeni Paradigması Coğrafya ve Tarih Temelli Konuların Disiplinlerarası Yaklaşımla Öğretimi
Liste Fiyatı :
12,32
İndirimli Fiyat :
8,62
Kazancınız :
3,70
9786052416457
531054
https://www.kitapberlin.com/ogrenmenin-yeni-paradigmasi-cografya-ve-tarih-temelli-konularin-disiplinlerarasi-yaklasimla-ogretimi
Öğrenmenin Yeni Paradigması Coğrafya ve Tarih Temelli Konuların Disiplinlerarası Yaklaşımla Öğretimi
8.62
Türkiye'de hakim ortaöğretim coğrafya ve tarih öğretiminin en büyük problemleri, bilişsel ve duyuşsal gelişime katkıda bulunan, entelektüel ihtiyaçlara cevap veren yaklaşım ve yöntemler geliştirmek, öğretim uygulamalarını destekleyici kuramsal derinlik oluşturmak ve diğer disiplinlerle etkileşim kurmak konularında eksik kalmalarıdır.
Coğrafya ve tarih öğrenme sürecinde, öğrenciler; bilgi, beceri, değer ve tutumlar edinerek toplumsal hayata katılmaktadır. Öğrenmenin Yeni Paradigması- Coğrafya ve Tarih Temelli Konuların Disiplinlerarası Yaklaşımla Öğretimi kitabı, coğrafya ve tarih öğrenme sürecinin belirtilen tüm boyutlarına kuram ve uygulama yönüyle katkı sağlamak amacıyla, ortaöğretim coğrafya ve tarih öğretiminin metodolojik problemlerine çözüm önerileri geliştirerek öğretmenlere rehber olma düşüncesi ve arayışının bir ürünüdür. Türk eğitim sisteminin geleceğine yön vermek üzere güncellenerek uygulamaya konulan coğrafya öğretim programlarının coğrafya konularını tarih konuları ile ilişkilendiren disiplinlerarası bir yaklaşım ile organize edilen kurgusu, bu kitabın ortaya çıkmasında esin kaynağı olmuştur.
Bu kitabın bir başka özelliği; kazanımları, öğretim yöntem ve materyalleri, ölçme değerlendirme yaklaşımları ve ders akış tasarımları ile disiplinlerarası öğretim iklimini liselere taşıyan, coğrafyanın tarihle bütünleştirilerek nasıl öğretilebileceğini ele alan, bu bağlamda ortaöğretim coğrafya ve tarih eğitimi alanlarındaki literatüre önemli katkılar sağlayacağı düşünülen bir ilk çalışma olmasıdır. Sınıflarda fark yaratacak olan, öğretim programının yeniden yapılandırılmasının ötesinde; disiplinlerarası yaklaşımın, öğretmenler tarafından öğrenme-öğretme süreçlerine yansıtılabilmesinin ve yeniden kültürlenmenin kolaylaştırılmasıdır.
- Açıklama
- Türkiye'de hakim ortaöğretim coğrafya ve tarih öğretiminin en büyük problemleri, bilişsel ve duyuşsal gelişime katkıda bulunan, entelektüel ihtiyaçlara cevap veren yaklaşım ve yöntemler geliştirmek, öğretim uygulamalarını destekleyici kuramsal derinlik oluşturmak ve diğer disiplinlerle etkileşim kurmak konularında eksik kalmalarıdır. Coğrafya ve tarih öğrenme sürecinde, öğrenciler; bilgi, beceri, değer ve tutumlar edinerek toplumsal hayata katılmaktadır. Öğrenmenin Yeni Paradigması- Coğrafya ve Tarih Temelli Konuların Disiplinlerarası Yaklaşımla Öğretimi kitabı, coğrafya ve tarih öğrenme sürecinin belirtilen tüm boyutlarına kuram ve uygulama yönüyle katkı sağlamak amacıyla, ortaöğretim coğrafya ve tarih öğretiminin metodolojik problemlerine çözüm önerileri geliştirerek öğretmenlere rehber olma düşüncesi ve arayışının bir ürünüdür. Türk eğitim sisteminin geleceğine yön vermek üzere güncellenerek uygulamaya konulan coğrafya öğretim programlarının coğrafya konularını tarih konuları ile ilişkilendiren disiplinlerarası bir yaklaşım ile organize edilen kurgusu, bu kitabın ortaya çıkmasında esin kaynağı olmuştur. Bu kitabın bir başka özelliği; kazanımları, öğretim yöntem ve materyalleri, ölçme değerlendirme yaklaşımları ve ders akış tasarımları ile disiplinlerarası öğretim iklimini liselere taşıyan, coğrafyanın tarihle bütünleştirilerek nasıl öğretilebileceğini ele alan, bu bağlamda ortaöğretim coğrafya ve tarih eğitimi alanlarındaki literatüre önemli katkılar sağlayacağı düşünülen bir ilk çalışma olmasıdır. Sınıflarda fark yaratacak olan, öğretim programının yeniden yapılandırılmasının ötesinde; disiplinlerarası yaklaşımın, öğretmenler tarafından öğrenme-öğretme süreçlerine yansıtılabilmesinin ve yeniden kültürlenmenin kolaylaştırılmasıdır.Stok Kodu:9786052416457Boyut:160-235-0Sayfa Sayısı:170Basım Yeri:AnkaraBaskı:1Basım Tarihi:2019-05-09Kapak Türü:KartonKağıt Türü:2.HamurDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.